Франківськ, який треба берегти

29 квітня 2021

Кам'яницю на Грушевського,17 побудував у 1931 році лікар Осип Маланюк. Колишній полковник Української Галицької армії, пан Маланюк був хірургом та рентгенологом, тож саме тут мав перший в місті апарат. Тут жила і його донька, відома оперна співачка Іра Маланюк, яка прославила Україну та Івано-Франківськ в усьому світі. Це вона під час кожного свого концерту за кордоном наполягала на українській формі свого імені, щоб підкреслити свою національність. Архітектором будівлі став "батько" ратуші Станіслав Треля. Кожна деталь дверей, ліхтарик та віконце є візитівкою того періоду та людей, що творили історію міста.

Івано-Франківськ, який треба берегти

Ініціаторкою проєкту по реставрації старовинних дверей пам'ятки архітектури стала голова Профкому ТОВ Прикарпаттяобленерго Ольга Тишко. До ініціативи в статусі партнерів долучились колектив та Голова Правління обленерго Олександр Бубен, мешканці та власники квартир у будинку, Івано-Франківська обласна філармонія Імені Іри Маланюк, наша компанія, фан-шоп НФК "Ураган", Ковальська фабрика «Арма» та Ініціатива «Франківськ який треба берегти».

Над реставраційними роботами працюватимуть реставратор-коваль Сергій Полуботко та майстер над вітражами Олег Семянів, які почнуть реалізовувати проект одразу після Великодніх свят. Реставраційні роботи триватимуть до 1 серпня. А побачити їх мешканці та гості Івано-Франківська зможуть в День незалежності України, 24 серпня.

Івано-Франківськ, який треба берегти

ІНШІ НОВИНИ

14.09.2017
22 серпня представник органу сертифікації ТОВ «РосУкрСЕРТ» вручив Директору ТОВ «Сервісна компанія «Адамсон» сертифікат на систему управління якістю на відповідність вимогам ДСТУ ISO 9001:2015 «Система управління якістю. Вимоги».
29.01.2021
Турнір має за мету об'єднання територіальних громад, в тому числі і за допомогою таких спортивних змагань.
12.06.2015
Запрошуємо на зустріч з провідними спеціалістами компанії Adamson.